Skip to main content

Поддржи го Види Вака за да продолжиме да им даваме глас на безгласните

Види Вика им дава смисла на информациите преку креирање фер, искрена и доверлива видео содржина за дигиталната генерација
by Тимот на Види Вака

Choose your membership

Plan 1 out of 4: Види Вака поддржувач
2,50 € per month

Ограмна благодарност за поддршката!

Plan 2 out of 4: Види Вака член
5 € per month

Огромна благодарност и можност одблиску да го запознаете тимот и процесот на производство на видео приказни.

Plan 3 out of 4: Види Вака премиум член
10 € per month

Огромна благодарност, сите бенефити од предходните опции и можност заедно со тимот да се вклучиш во одбирањето на темите.

Plan 4 out of 4: Види Вака патрон
50 € per month

Огромна благодарност, сите бенефите од другите опции плус можност да добивате екслузивна содржина пред таа да биде објавена.

Plan 1 out of 4: Види Вака поддржувач
2,50 € per month

Ограмна благодарност за поддршката!

Plan 2 out of 4: Види Вака член
5 € per month

Огромна благодарност и можност одблиску да го запознаете тимот и процесот на производство на видео приказни.

Plan 3 out of 4: Види Вака премиум член
10 € per month

Огромна благодарност, сите бенефити од предходните опции и можност заедно со тимот да се вклучиш во одбирањето на темите.

Plan 4 out of 4: Види Вака патрон
50 € per month

Огромна благодарност, сите бенефите од другите опции плус можност да добивате екслузивна содржина пред таа да биде објавена.

Frequently asked questions about memberships

Didn't find what you were looking for? Check out our Help Center (Opens in a new window).

So far 2 members support Види Вака with 19 € per month

Види Вака е место каде невидливите стануваат видливи. 

Ние им даваме глас на безгласните, опфаќајќи теми поврзани со ранливите и маргинализирани заедници, загадениот воздух и животната средина и вистинските херои на македонското општество кои не се доволно застапени во традиционалните медиуми .

За нашата работа, освоивме три награди, Гласник на невидливите за 2018 и 2019

година, како и награда за најдобра новинарска сторија од сферата на општествено – социјалниот живот за документарниот филм „Собирачи“ од Советот за етика во медиумите на Македонија ( СЕММ). 

Нашите видеа имаат стотици илјади прегледи од гледачи од земјава, но и од странство. Овие гледачи ни дадоа доверба за ние да ги ги информираме, најмногу за нештата за кои другите медиуми не ги информираат.

Нашите читатели нè препознаваат како светла медиумска точка, критичари и информатори. Види Вака е просторот каде може да се чујат малите и често игнорирани приказни кои со себе носат големи идеи.

За да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница. Дајте им глас на безгласните поддржувајќи го Види Вака. 

Станете член на Види Вака за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочно да  испорачуваме информации на заедницата и ЗАЕДНО да обезбедиме секогаш да има слободен и независен глас посветен на информирање на дигиталната генерација на Македонија.

Да станете член што плаќа, значи да помогнете Види Вака да продолжи со својата

важна информативна улога допирајќи и до оние кои не можат да си дозволат членство во моментов. Сите млади, но и оние повозрасните во Македонија заслужуваат да бидат добро информирани за одлуките што влијаат врз нивните животи.