Zum Hauptinhalt springen

Saavutettavuus viikottain 16 / 2024

Saavutettavien animaatioiden luonti

Verkkosivustojen animaatiot ovat yhä suositumpia, mutta monet niistä eivät noudata saavutettavuusohjeita, mikä voi sulkea tietyt yksilöt ulkopuolelle. Esimerkiksi animaatiot voivat olla haastavia ADHD:sta kärsiville henkilöille keskittyä ja ne voivat aiheuttaa levottomuuden tai epämukavuuden tunteita. Alhaisen lukutaidon omaavat yksilöt voivat myös kokea vaikeuksia keskittyä lukemiseen, kun vastassa on animoitu sisältö. Nopearytmiset liikkeet ja vilkkuvat valot animaatioissa voivat laukaista huimausta ja epileptisiä kohtauksia alttiilla yksilöillä. On tärkeää suunnitella saavutettavat animaatiot olemalla aloittamatta niitä automaattisesti, pitämällä ne yksinkertaisina ja kunnioittamalla vähennetyn liikkeen asetuksia.

How to create accessible animation (Öffnet in neuem Fenster)

Saavutettavuuden dinosaurukset

Tämä artikkeli pisti pohtimaan omaa osaamisen jakamista ja huolestuneena yritin löytää itseni artikkelista =)

Domingos de Oliveira käsittelee negatiivistä trendiä saavutettavuusalan parissa, korostaen myrkyllistä viestintää ja rakentavan kritiikin puutetta. Kritiikki kohdistuu merkkihenkilöihin kuten Jakob Nielsen, korostaen tarvetta faktapohjaisemmalle ja rakentavammalle keskustelulle. Lisääntyneen monimuotoisuuden ja sisällyttämisen tarvetta korostetaan myönteisen muutoksen aikaansaamiseksi saavutettavuusyhteisössä.

The Doom of the old Accessibility Veterans (Öffnet in neuem Fenster)

Natiivi Visually-hidden

Artikkelissa käsitellään tarvetta HTML- tai CSS-tekniikalle, kuten .visually-hidden, jolla voidaan piilottaa elementit visuaalisesti samalla kun ne ovat käytettävissä avustaville teknologioille. Kirjoittaja ehdottaa hypoteettista näyttöä: visuaalisesti-piilotettu ominaisuutta CSS:ssä tähän tarkoitukseen, korostaen tämän lähestymistavan hyötyjä ja haasteita. Tavoitteena on parantaa verkkosaavutettavuutta standardoimalla menetelmä sisällön visuaaliseen piilottamiseen siten, että se ei sulje sitä pois avustavista teknologioista.

The Web Needs a Native .visually-hidden (Öffnet in neuem Fenster)

Visually-hidden modernisointi

Vesa Piittinen kirjoitti edellisen artikkelin innoittamana kuinka me voisimme modernisoida visually-hidden:in käyttöä.

Can we at least modernize visually-hidden? (Öffnet in neuem Fenster)

Ajastimen verkkopalvelussa

Artikkelissa käsitellään aika rajoitusten negatiivista vaikutusta verkkotesteissä, erityisesti käyttäjille, jotka tarvitsevat enemmän aikaa tiedon lukemiseen ja ymmärtämiseen. Kirjoittaja korostaa sisällyttävän suunnittelun tärkeyttä verkkosivuilla, kehottaen huomioimaan käyttäjät erilaisine tarpeineen ja kykyineen.

High time to reconsider the use of timers (Öffnet in neuem Fenster)

<menu> element

HTML:n <menu>-elementillä oli myrskyisä matka, se poistettiin käytöstä ja otettiin uudelleen käyttöön useita kertoja. Vaikka sen määritellyt semantiikat olivatkin olemassa, se kamppaili täyttääkseen tarkoituksensa ja lopulta tehtiin vanhentuneeksi HTML 5.2:ssa. Kehittäjiä neuvotaan käyttämään <ul>-elementtiä tai mukautettuja rooleja <menu>-elementin sijasta paremman toiminnallisuuden saavuttamiseksi. Tässä on siis yksi esimerkki siitä että semaattisesti oikea elementti ei ole täysin valmis ilman pohdintaa siitä miten sitä ollaan käyttämässä.

Semantic <menu> context (Öffnet in neuem Fenster)

0 Kommentare

Möchtest du den ersten Kommentar schreiben?
Werde Mitglied von Saavutettavuus viikottain und starte die Unterhaltung.
Mitglied werden